Self-Love Playlist

Een tijdje geleden maakte ik als cadeautje een playlist voor mezelf. Niet gewoon een verzameling van liedjes die ik mooi vind, maar een verzameling krachtige liedjes die me kracht geven en zelfvertrouwen. Deze lijst luister ik bijvoorbeeld als ik iets moet doen wat ik moeilijk vind, zoals een sollicitatie of lastig telefoongesprek. Ik merk dat de lijst me erg kan helpen omdat muziek een grote invloed heeft op hoe ik me voel.

Mijn Self-Love Playlist:

Tips voor een eigen kracht-lijst:

1. Begin met je favouriete liedje

In mijn geval is dat I Love Me van Meghan Trainer en LunchMoney Lewis. Dit is niet alleen een heel vrolijk liedje, maar ik vind de tekst ook erg mooi. Het eerste liedje van een playlist luister je het vaakst, dus het is fijn als het gelijk dat sterke krachtige gevoel op roept waar je naar op zoek bent. Het is ook fijn als je het eerste liedje kan mee zingen, lekker hard voor extra kracht (vooral fijn als je alleen bent, zolang de buren niet gaan klagen is het goed) of  juist alleen maar in gedachten als je wel wat extra kracht en zelfvertrouwen kan gebruiken maar niet wil dat iedereen ziet wat je aan het doen bent.

2. Doe inspiratie op:

Toen ik zelf het idee had om een lijst te maken ging ik ook op zoek. Je kan bijvoorbeeld op spotify zoeken naar geschikte liedjes, of soms krijg je zelfs op basis van de eerste liedjes van je lijst suggesties. Ik vond het zelf leuk om ook nieuwe nummers te ontdekken. Het liedje van Nielson kende ik bijvoorbeeld niet, en ik was ook niet echt fan van zijn muziek, maar toch spreekt dit nummer me heel erg aan.

3. Gebruik alleen liedjes die je leuk vindt

Als je je ergert aan een liedje dan roept het meer ergenis. Ookal is de tekst nog zo goed, als het je smaak niet is dan kun je beter een ander nummer kiezen.

4. Kies vooral wat meer up-tempo liedjes

Af en toe een mooie ballad is natuurlijk geen probleem, maar uiteindelijk wil je je krachtiger voelen door deze lijst en up-tempo liedjes hebben vaak wat meer energie.

5. Ga voor afwisseling

Op deze manier wordt je lijst niet saai en blijf je hem waarschijnlijk langer leuk vinden. Zelf koos ik er ook voor om verschillende talen af te wisselen. Engels, Nederlands en Frans, lekker internationaal!

6. Foccus vooral op positieve teksten

Veel liedjes gaan over een negatieve situatie, waarna iemand daar uit los komt en sterker wordt. Ik heb geprobeerd om vooral liedjes met veel positieviteit toe te voegen, omdat je ook een beetje een negatief gevoel activeerd wanneer de negatieve situatie heel uitgebreid bezongen wordt.

7. Anything goes!

Het gaat om het gevoel dat jij krijgt van een liedje, als jij je er sterker door voelt dan is het een goed liedje. Neem deze tips dus niet te serieus…

Natuurlijk valt over smaak te twisten, maar hieronder deel ik mijn lijst als inspiratie. Zoals je kunt zien ben ik best wel fan van Wende Snijders šŸ˜‰

Wat zijn jou favouriete songs die je kracht en zelfvertrouwen geven?

 

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onderwerpen